10 redenen waarom je je foto’s wilt organiseren

Waarom zou jij je fotoarchief op orde willen hebben?

De kans is groot dat je heel erg veel foto’s hebt. Heel veel oude foto’s in albums, dozen of mapjes en waarschijnlijk nog veel meer digitale foto’s. Allemaal verspreid over je computer, telefoon, harde schijven, camera’s en misschien op nog wel meer plekken.

Er zijn genoeg redenen om deze foto’s te gaan organiseren. Hieronder deel ik de tien belangrijkste met je.

 1. Waardevolle herinneringen

Foto’s zijn niet zomaar foto’s, maar waardevolle herinneringen zoals bijv. de eerste stapjes, een bijzondere vakantie of mooie herinneringen aan een familielid. Deze waardevolle herinneringen wil je niet verloren laten gaan.

 1. Opnieuw genieten

Door de vele foto’s die we maken zijn veel mensen overweldigd en weten niet hoe ze kunnen beginnen om het overzicht weer terug te krijgen. Hoe geweldig is het dan als dat gelukt is en je weer opnieuw van je foto’s kunt genieten.

 1. Foto’s delen

Een van de beste manieren om van je foto’s te genieten is om ze te delen met anderen. Samen genieten van waardevolle momenten.

 1. Foto’s terug vinden

Om je foto’s te kunnen delen moet je ze natuurlijk wel kunnen vinden. Je hebt niets aan je foto’s als je niet weet waar je ze moet zoeken. En zoeken wordt erg lastig in een chaos van foto’s.

 1. Foto’s zoeken

Het is handig als je kunt zoeken naar je foto’s ipv scrollen. Wil jij duizenden foto’s doorbladeren om de juiste te vinden? Het is veel handiger om een zoekwoord in te typen en zo gelijk te vinden wat je zoekt. Scheelt een hoop tijd.

 1. Toegang voor iedereen

Om je foto’s te kunnen delen met al je dierbaren, wil je dat je foto’s beschikbaar zijn voor iedereen of bepaalde personen in je familie.  

 1. Overal toegang

Het is fijn om op meerdere apparaten bij je foto’s te kunnen. Zodat je overal toegang hebt tot je foto’s. Of dat nu is op je telefoon, een tablet of een computer.

 1. Veiligheid

Je wilt dat je foto’s veilig zijn. Veel mensen vragen zich af of hun foto’s nog wel beschikbaar zijn bij bijv. brand in huis of een technische probleem. Maar gelukkig is het mogelijk om je foto’s veilig te bewaren, zodat je ook bij die rampscenario’s nog toegang hebt tot je foto’s.

 1. Back-up

Als je apparatuur kapot gaat, je laptop gestolen wordt of je telefoon in het toilet valt, wil je je foto’s niet meteen kwijt zijn. Het is dus belangrijk om een goede back-up te hebben.

 1. Voor toekomstige generaties

Je wilt je foto’s bewaren voor jezelf maar ook voor je kinderen of andere familieleden. Zodat ook zij  later nog van de herinneringen en waardevolle momenten kunnen genieten, ook al ben je er zelf niet meer.

Genoeg redenen dus om te zorgen voor een overzichtelijk en georganiseerd fotoarchief.

Maar hoe ziet zo’n archief er dan eigenlijk uit als al je foto’s zijn georganiseerd?

 • Je foto’s zijn gesorteerd

-Dubbele foto’s en degenen die slecht van kwaliteit zijn of geen meerwaarde hebben zijn verwijderd.

-Ze staan op chronologische volgorde

-Ze zijn voorzien van trefwoorden zoals namen, plaatsen, gebeurtenissen enz.

 • Je foto’s zijn doorzoekbaar

-Je kunt je foto’s makkelijk en snel vinden in je fotoarchief door ze te zoeken met behulp van zoekwoorden in plaats van je hele archief door te bladeren in de hoop de juiste foto te vinden.

 • Je fotoarchief is veilig

-Doordat je fotoarchief zich op één plek bevind is het makkelijk om je foto’s veilig te bewaren en er back-ups van te maken.

 • Je kunt je foto’s delen met anderen

-Het echte doel van het organiseren van je foto’s is om al deze geweldige herinneringen te kunnen delen met anderen dmv fotoboeken, online fotogalerijen, wanddecoratie, op social media enz.

Een mooi georganiseerde harde schijf met foto’s is leuk maar dus niet het doel op zich. Het is een middel om weer van je foto’s te kunnen genieten. En wie wil dat nou niet?

Plaats een reactie