fbpx

Waarom zou je een foto organizer inschakelen?

Goede voornemens...

Je hebt goede voornemens genoeg. Al meerdere malen heb je je voorgenomen om nu echt te gaan beginnen aan je foto’s. Je wil heel graag een fotoboek per jaar maken van je kinderen. Dat zou toch moeten lukken denk je. Maar ondertussen moet het babyboek van je puber nog gemaakt worden…

Voor veel mensen is dit heel herkenbaar. We willen wel, maar je daadwerkelijk ertoe zetten en de tijd vrij maken om aan je foto’s te werken is een ander verhaal.

Vaak voelen we ons schuldig als niet lukt wat we ons hadden voorgenomen. Want je kunt het toch zelf wel, het komt er alleen nog niet van. Binnenkort ga ik daar echt aan beginnen… Maar niets is minder waar. Het lijkt misschien heel simpel, maar waarom is het dan niet allang klaar? Er zijn altijd redenen waarom je nog niet begonnen bent en dat is ook helemaal niet erg.

Gelukkig is er een oplossing!

Wist je dat een foto-organizer je foto’s kan uitzoeken en ordenen, je foto’s kan inscannen, zorgen dat er voldoende back-ups van je foto’s zijn of fotoboeken voor je kan maken? Een foto-organizer kan het hele proces voor jou uit handen nemen. Natuurlijk alles in goed overleg. Zodat jij die tijd aan andere belangrijke dingen kan besteden.

Krijtbord met lamp

Je bent toe aan een foto organizer als…

Je het liefst alle ballen in de lucht wilt houden.

Je bent druk met je werk, je gezin, het huishouden, je hobby’s, je sport, je sociale contacten en het liefst wil je dat allemaal combineren. Vind je het dan gek dat er af en toe wel eens een bal op de grond valt? Dat is ook helemaal niet erg. Logisch dus dan je dan al helemaal niet toe komt aan het ordenen van je foto’s. Juist dan is het fijn om hulp van buitenaf in te schakelen. Zodat jij tijd overhoudt voor al die andere dingen!

Je overweldigd bent door de hoeveelheid aan foto’s op al je apparaten.

Als je gaat beginnen aan het project ‘foto’, lijkt er geen eind aan te komen. Je hebt superveel foto’s op verschillende plekken en waar en hoe moet je in hemelsnaam beginnen?

Een foto-organizer kan je hiermee helpen. Door samen een plan te maken specifiek voor jouw project, heb je meteen beter overzicht. En door dat project dan ook nog in kleine behapbare stukjes te verdelen, voelt het al een stuk minder overweldigend.

Je niet weet wat voor jou het beste werkt omdat er zoveel opties zijn.

Heb je ooit wel eens foto’s ordenen gegoogled? Dan komen er duizenden opties naar voren. De mogelijkheden lijken oneindig. Welk proces of stappenplan werkt het beste voor je? Heb je al nagedacht of je wel of geen cloudopslag wil gebruiken en welke dan? Je herinneringen kun je niet zomaar vervangen, dus je wilt niet het risico lopen dat je foto’s verloren gaan. Maar ja, welke back-up mogelijkheden zijn er en welke kies je dan? Een foto-organizer kan je helpen om keuzes te maken en te bepalen welke opties voor jou geschikt zijn.

Je iemand nodig hebt als stok achter de deur.

Het is je eindelijk gelukt om te beginnen aan het ordenen van je foto’s! Maar eenmaal begonnen kan het lastig zijn om door te zetten en het project af te maken. Als je dit samen met iemand doet, zal je gemotiveerder zijn om door te gaan. Het is lastiger om tegen iemand anders te verantwoorden dat je iets niet hebt gedaan, dan alleen tegen jezelf. Samenwerken met een foto-organizer zou dan een oplossing kunnen zijn.

Notieboek met pen, kopje koffie en laptop

Voor welke keuze ga jij?

Als je daadwerkelijk met je foto’s aan de slag wil heb je altijd een keuze:

Of je besluit om de chaos aan te pakken en je begint eraan (of besteed het uit), óf je doet het niet en laat het liggen. Als je ervoor kiest om niet met je foto’s aan de slag te gaan, kun je het erbij laten en dan maar je foto’s ongeorganiseerd laten waar ze zijn. Hopelijk gebeurt er niets mee, gaan je apparaten niet kapot en kun je ze later nog terug vinden…

Maar je kunt er ook voor kiezen om de stap te gaan zetten en te gaan beginnen met het ordenen van je foto’s. Stapje voor stapje kom je er dan echt wel. En als je hulp wilt of het project graag wil uitbesteden, dan kan een foto-organizer je tips en advies geven en je op weg helpen óf het project helemaal van je overnemen.

Aan jou de keuze…

Zelf aan de slag mét hulp?

Je foto’s zijn het waard om bewaard te blijven. Dus helemaal super als je ervoor kiest om ermee aan de slag te gaan, zodat jij en je kinderen er later ook nog plezier van hebben en je kunt genieten van belangrijke en mooie herinneringen. 

Maar waar begin je dan en hoe doe je dat? Om je op weg te helpen heb ik een DIY online cursus voor jou gemaakt om je te helpen bij het organiseren van je digitale foto’s:

‘van Chaos naar Genieten van je digitale foto’s’

Wil je zelf aan de slag met je foto’s, maar wel met hulp? In de cursus leg ik je stap voor stap uit hoe jij de chaos in jouw digitale fotoverzameling kunt verslaan.

Share on pinterest
Blog bewaren