fbpx

10 redenen waarom je je foto’s wilt ordenen

Waarom zou jij je foto's willen gaan ordenen?

Wat zijn de voordelen van een geordende fotoverzameling? Dat is toch alleen maar veel werk en wat heb je daar dan aan? 

De kans is groot dat je heel erg veel foto’s hebt. Oude foto’s in albums, los in dozen of mapjes en waarschijnlijk nog veel meer digitale foto’s verspreid over je computer, telefoon, harde schijven, camera’s en wie weet op welke plekken in huis je nog meer foto’s tegenkomt. Kortom zoveel foto’s op zoveel verschillende plekken dat je totaal geen overzicht meer hebt.

Er zijn genoeg redenen om deze foto’s te gaan ordenen. In deze blog deel ik de tien belangrijkste met je.

10 redenen waarom jij je foto's wilt ordenen

1. Foto's zijn waardevolle herinneringen

De eerste stapjes van je kinderen, een bijzondere vakantie naar een prachtig land of mooie herinneringen aan een familielid die er helaas niet meer is. Foto’s zijn niet zomaar foto’s, maar het zijn waardevolle herinneringen. En deze waardevolle herinneringen zijn het waard om bewaard te blijven. 

Foto's van dieren in Afrika

2. Opnieuw kunnen genieten van je foto's

Heb jij ook zo ontzettend veel foto’s dat je eigenlijk niet eens meer precies weet welke je allemaal hebt en waar je ze terug kunt vinden? Hoe geweldig is het dan als je je foto’s geordend hebt en je het overzicht weer terug hebt. Zo is foto’s vinden geen probleem meer. Je ontdekt opnieuw steeds weer mooie en bijzondere foto’s waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. En zo kun je weer opnieuw gaan genieten van al jouw foto’s.

vrouwen op een hangmat aan een rivier

3. Je kunt foto's gemakkelijker delen met anderen

Een van de mooiste manieren om van je foto’s te genieten is om ze te delen met anderen. Samen genieten van waardevolle momenten. Dat lukt natuurlijk niet als je je foto’s niet kunt vinden. Met een geordende foto verzameling maak je dat dus een heel stuk gemakkelijker voor jezelf.

Fotoboeken

4. Het terug kunnen vinden van je foto's gaat veel sneller

Om je foto’s te kunnen delen moet je ze natuurlijk wel kunnen vinden. Je hebt niets aan je foto’s als je niet weet waar je ze moet zoeken. En zoeken wordt erg lastig in een chaos van foto’s. En dan heb ik het nog niet eens over de tijd die gaat zitten in het zoeken. Kostbare tijd die je maar één keer kunt besteden.

Heel veel klokken

5. Sneller je foto's kunnen vinden

Het is handig als je kunt zoeken naar je foto’s ipv scrollen. Wil jij duizenden foto’s doorbladeren om de juiste te vinden? Het is veel handiger om een zoekwoord in te typen en zo gelijk te vinden wat je zoekt. Dat scheelt een heleboel tijd.

Laptop met foto's

6. Toegang voor iedereen

Hoe handig is het je familieleden ook toegang kunnen hebben tot bepaalde foto’s? En zij ook belangrijke foto’s kunnen toevoegen aan het familiearchief. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat je foto’s geordend zijn.

Oude foto's met bloemen

7. Overal toegang tot je foto's hebben

Het is handig om op meerdere apparaten bij je foto’s te kunnen. Of dat nu is op je telefoon, een tablet of een computer. Met een geordende fotoverzameling kun je overal toegang tot je foto’s hebben.

Laptop op strand

8. Veiligheid van je foto's

Zijn je foto’s nog wel veilig en beschikbaar bij een brand in huis of als er een apparaat kapot gaat? Gelukkig is het mogelijk om je foto’s veilig te bewaren, zodat je ook bij die rampscenario’s nog toegang hebt tot je foto’s.

Laptop op ronde tafel met bosje bloemen

9. Back-ups maken van je foto's

Als je apparatuur kapot gaat, je laptop gestolen wordt of je telefoon in het toilet valt, wil je niet dat je foto’s meteen verloren gaan. Back-ups oftewel reserve kopieën van je foto’s zijn dus erg belangrijk. Gelukkig is het maken van een back-up geen probleem als je foto’s geordend zijn.

laptop met fotocamera

10. Voor toekomstige generaties

Je wilt je foto’s bewaren voor jezelf maar ook voor je kinderen of andere familieleden. Zodat ook zij  later nog van de herinneringen en waardevolle momenten kunnen genieten, ook al ben je er zelf niet meer. Belangrijk dus om te zorgen dat je foto’s veilig bewaard blijven.

Oude foto's met camera

Deze tien redenen laten je hopelijk zien dat het belangrijk is om te zorgen voor een overzichtelijke en georganiseerde foto verzameling.

Maar hoe ziet zo’n archief er uit als al je foto’s georganiseerd zijn?

Je foto’s zijn gesorteerd

  • Dubbele foto’s en degenen die slecht van kwaliteit zijn of geen meerwaarde hebben zijn verwijderd.
  • Je foto’s staan in chronologische volgorde.
  • De namen van je foto’s zijn aangepast, zodat je kunt herkennen wat erop staat.
  • Foto’s zijn evt. voorzien van trefwoorden zoals namen, plaatsen, gebeurtenissen enz.

Ze zijn doorzoekbaar

Je kunt je foto’s makkelijk en snel vinden in je fotoarchief door ze te zoeken met behulp van zoekwoorden in plaats van je hele archief door te scrollen in de hoop de juiste foto te vinden.

Het fotoarchief is veilig

Doordat je fotoarchief zich op één plek bevindt is het makkelijk om je foto’s veilig te bewaren en er back-ups van te maken.

Je kunt je foto’s delen met anderen

Het echte doel van het organiseren van je foto’s is om al deze geweldige herinneringen te kunnen delen met anderen in fotoboeken, online fotogalerijen, wanddecoratie, social media enz.

Een mooi georganiseerde harde schijf met foto’s is leuk maar dus niet het doel op zich. Het is een middel om weer van je foto’s te kunnen genieten. En wie wil dat nou niet?

Speciaal voor jou!

Wil je je foto’s gaan ordenen, maar weet je niet hoe je dat kunt doen? Je hebt geen idee waar je moet beginnen en hoe je het aan kunt pakken?

Volg dan de DIY online cursus ‘van Chaos naar Genieten van je digitale foto’s’. Ik help je graag stap voor stap op weg naar een overzichtelijke fotoverzameling.

Share on pinterest
Blog bewaren