Mijn verhaal

Blog van röntgenlaboratn naar technisch VA

Van Röntgenlaborant naar Technisch VA

Ik ben Cindy, veertiger en woon samen met man (die officieel mijn man niet is, want we zijn niet getrouwd) en onze drie kinderen (een jongen van op dit moment 10 en 2 meiden van nu 12 en 13) in het mooie Brabantse Uden.

Hoe het begon

Een aantal jaar geleden ben ik gestart met ondernemen. Niet omdat ik een geboren ondernemer ben, verre van zelfs, maar omdat ik niet langer wilde werken op de voorwaarden van iemand anders.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als röntgenlaborant in een ziekenhuis. Dat was een mooie combinatie van werken met techniek, het werken met mensen en de medische wereld.

Maar hoe leuk het werk ook was, ik kreeg het niet langer gecombineerd met ons gezin. De files op weg naar huis en daardoor de stress of ik de kinderen wel op tijd op kon halen, het werken in het weekend, het moeten werken op momenten dat ik eigenlijk vrij wilde zijn en de oproepdiensten waarbij ik eigenlijk al in de auto moest zitten op het moment dat de telefoon ging om maar op tijd in het ziekenhuis te zijn zorgde er alles bij elkaar voor dat dit niet het leven was wat ik wilde leiden.

Ik wil graag werken, maar er vooral ook voor de kinderen en ons gezin zijn en alle leuke (en ook de minder leuke) momenten samen met ze doorbrengen. Werken maar dan op mijn voorwaarden.

Tijd om een keuze te maken

Er was dus maar één keuze en dat was stoppen met werken in het ziekenhuis. Die keuze om met m’n vertrouwde baan te stoppen was best moeilijk. Je vertrouwde omgeving, leuke collega’s en leuk werk opgeven viel na 18 jaar niet mee.

Maar achteraf was het de beste keuze van mijn leven.

Laptop koffie bloemen

Professional Organizer

Zoals je je misschien kunt voorstellen was het best hectisch om 3 kinderen in 4,5 jaar tijd te krijgen. Ik weet en heb zelf lange tijd ervaren dat dat geen vanzelfsprekendheid is, dus ik ben super dankbaar hiervoor.

Maar eerlijk gezegd kon ik op een gegeven moment niet meer alle ballen goed in de lucht houden. De zorg voor de kinderen ging voor en het werk en de noodzakelijke dingen gingen wel, maar in het huishouden bleven stiekem toch best een aantal dingen liggen.

Na een aantal jaar was ik daar zo klaar mee dat het tijd werd voor actie. Ik ging me verdiepen in manieren om het huis wat meer opgeruimd te krijgen en vooral ook te houden.

Dat lukte en ik ontdekte dat sommige mensen hier hun beroep van hebben gemaakt: de professional organizers.

Alles viel op z’n plek

Alles viel ineens op z’n plek. Ik zocht werk wat ik op mijn voorwaarden kon doen en als ervaringsdeskundige leek het me fantastisch om als professional organizer te gaan werken.

Ik volgde een training, heb me ingeschreven bij de KvK en dat was het moment dat ik ontslag heb genomen in het ziekenhuis.

En ik heb nog steeds geen moment spijt gehad van die keuze.

Met vallen en opstaan heb ik een tijd gewerkt als professional organizer. Ik kwam bij mensen thuis om ze te ondersteunen met het huis op orde krijgen. Maar dat betekende dat ik nog steeds afhankelijk was. Ik kon niet echt mijn eigen tijd indelen, want ik was afhankelijk van mijn klanten wanneer zij konden.

Laptop notitieboek

Online werken

Steeds meer leek het me fantastisch om online te gaan werken, zodat ik nog beter de regie had over mijn tijd.

Doordat veel mensen waaronder ikzelf ontzettend veel foto’s hebben, maar geen overzicht, ben ik langzaam om gaan switchen naar foto organizer. Dat kon ik veel meer online doen en dat leek me een goede optie zodat ik steeds minder bij klanten thuis hoefde te komen.

Toch bracht het niet het plezier wat ik graag zou willen hebben in m’n werk.

Wat nu?

Ik heb toen een tijd lang heel erg getwijfeld wat ik zou doen. Zou ik toch maar weer terug in loondienst ‘moeten’ of zou er iets anders zijn wat ik zou kunnen doen.

Het antwoord was er eigenlijk al lang, want ondertussen hielp ik ook mijn man in zijn bedrijf met administratieve werkzaamheden. Soms op op kantoor, maar ook regelmatig (online) thuis.

Het leek me een goed idee om verder te gaan als virtual assistant (VA) en besloot me aan te melden voor de training bij VA school. Als VA kan ik gemakkelijk mijn eigen tijd bepalen, precies wat ik wilde. Tijdens die training kwam ik erachter dat ik de technische kant van het VA zijn het allerleukste vond.

Technisch VA

En zo was de keuze niet moeilijk om me verder te gaan specialiseren als Technisch VA. Ik heb me aangemeld voor de training om Technisch VA te worden bij Natuurlijk Online en dat was het begin van mijn nieuwe ‘carrière’.

Waar dit nieuwe avontuur naar toe gaat is voor mij ook nog een verrassing. Maar voor nu wil ik voornamelijk op alle gebieden ervaring opdoen en help ik online ondernemers graag met de online techniek in hun bedrijf zoals het bouwen van een website, een online leeromgeving of een emailfunnel.

Wil jij hulp met jouw online bedrijf? Neem dan gerust contact op.

Misschien vind je dit ook interessant: