fbpx

Wat moet ik toch altijd lachen om de reacties van de kinderen als ze hun fotoboeken bekijken van ‘vroeger’.  In plaats van heerlijk tegen elkaar kibbelen zitten ze gezellig samen op de bank en bekijken elkaars foto’s van toen ze een baby waren.

Ze lachen heel wat af om die grappige en schattige foto’s en beginnen enthousiast met verhalen vertellen. Oh ja weet je nog toen…

Voor mij is dit alleen al een super mooie herinnering. Eindelijk een keertje geen ruzie, maar samen lachen en plezier maken.

Jarenlang heb ik foto’s gemaakt. Niet de ‘gewone’ foto’s, maar röntgenfoto’s in het ziekenhuis. Het werken met mensen en dat gecombineerd met techniek en de medische wereld vond ik erg leuk en interessant.

Toen we in een korte tijd drie kinderen hebben gekregen, wilde ik graag iets meer thuis zijn. Samen mooie herinneringen maken, want ze zijn maar één keer jong. Niet alleen in de weekenden en vakanties, maar ook de gewone dagelijkse dingen.

Dat was helaas niet te combineren met het werken in het ziekenhuis op de manier zoals ik het graag wilde. Ik heb toen de keuze gemaakt om te stoppen in het ziekenhuis en om voor mezelf te beginnen als professional organizer (opruimcoach). Zelf heb ik ervaren hoeveel rust een opgeruimd huis geeft en zie hoeveel dat helpt bij anderen.

Maar toch mistte er iets… Niet zozeer de medische wereld, maar wel een stukje techniek.

Als professional organizer kwam ik in aanraking met het organiseren van je foto’s. En toen viel het puzzelstukje op z’n plek! Hiermee kon ik als organizer het werken met mensen combineren met een stukje techniek. Tegenwoordig worden bijna alle foto’s digitaal gemaakt, dus komt daar de techniek om de hoek kijken. En dat gecombineerd met het organiseren van ‘oude’ foto’s in mapjes, albums of los in schoenendozen, zorgt ervoor dat dit voor mij de perfecte combinatie is van leuke werkzaamheden.

Als snel heb ik me toen aangesloten bij de ‘APPO’ (Association of Personal Photo Organizers). Sinds een tijdje heet deze organisatie ‘The Photo Managers’ en zijn wereldwijd collega foto organizers hierbij aangesloten. Via ‘The Photo Managers’ heb ik trainingen gevolgd over het organiseren van geprinte foto’s, digitale foto’s, workflow bij foto’s scannen en foto’s organiseren mbv Lightroom. Door deze trainingen te volgen en de fotocollectie bij mezelf aan te pakken, help ik nu anderen om weer overzicht aan te brengen in de fotochaos.

Het onderdeel foto’s is vaak pas een van de laatste dingen die je aanpakt als je een huis anders gaat organiseren. En dat blijft vaak liggen om ‘ooit’ nog eens te doen. Door overzicht aan te brengen en je fotoverzameling veilig te bewaren kunnen je kinderen ook nog genieten van mooie momenten en belangrijke herinneringen. Want hoe zonde is het als dat allemaal verloren zou gaan? Maar het allerbelangrijkste is om vooral nu plezier van je foto’s te hebben. Je hebt ze tenslotte niet voor niets gemaakt.

Vakantiefoto van de kinderen in een fjord in Noorwegen.

Veel mensen vinden dat het te veel tijd kost om alle foto’s uit te zoeken of ze weten niet goed hoe ze het aan kunnen pakken. Ik help ze daarbij op een manier die voor hen het beste past. Dat kan zijn door samen bij de klant thuis aan de slag te gaan, maar ik kan ook het hele project overnemen en bij mij zelf thuis dat doen. Natuurlijk in goed overleg en met regelmatig contact. En voor degenen die het zelf willen doen maar graag hulp krijgen bij de stappen die ze kunnen zetten heb ik een online cursus gemaakt. Zo is er voor iedereen een mogelijkheid om je foto’s georganiseerd te krijgen. Iets wat ik iedereen gun!

Wie is Cindy nog meer?

Als organizer ben ik  aangesloten bij:

De NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers)

The Photo Managers (voorheen de APPO Association of Professional Photo Organizers)