Wat is een technisch VA?

laptop technisch VA

Wat is een technisch VA? 

Heb jij de term technisch VA wel eens voorbij horen komen? Hieronder zal ik je uitleggen wat daarmee bedoeld wordt en waarmee technisch VA’s jou in jouw bedrijf kunnen helpen.

VA

De term VA oftewel Virtual Assistant betekent niets anders dan een ‘virtuele assistent’. Dus iemand die op afstand (virtueel/ online) jou assisteert in jouw bedrijf zonder dat degene aanwezig is op de werkvloer. Vaak werken VA’s vanuit hun eigen huis, hebben zelf een kantoor of reizen misschien wel de wereld rond. Het maakt dus ook niet uit waar jij woont of werkt.

Er zijn tientallen en misschien wel meer taken die een VA kan doen voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld op het gebied van administratie en office support, maar net zo goed op het gebied van social media beheer, boekhouding, planning, klantenservice, project management en nog vele andere taken zoals de online techniek.

Technisch VA

De online techniek is een onderdeel waar veel ondernemers een hekel aan hebben en niet graag zelf willen doen.

Een technisch VA (Virtual Assistant) neemt de online techniek voor jou uit handen. Zij of hij helpt ondernemers om hun online processen zo automatisch mogelijk in te richten.

Aan welke werkzaamheden moet je dan denken?

Laptop
=

Website bouwen

Een online onderneming begint vaak met een website. Heb jij zelf geen verstand  van het bouwen van een website en heb je geen zin om tijd en energie te steken om alles uit te zoeken? Dan kan een technisch VA een website voor jou bouwen.

Zelf maak ik WordPress websites met het thema Divi, maar zo heeft iedere technisch VA weer zijn eigen voorkeur.

=

Website onderhouden

Om te zorgen dat je website goed blijft werken en om te voorkomen dat hij gehacked wordt, moet deze onderhouden worden. Zoals het maken van back-ups en het updaten van je plug-ins, thema en WordPress.

Heb jij een hekel aan online techniek dan is de kans groot dat je dit zelf niet regelmatig gaat doen, met alle gevolgen van dien. Een technisch VA neemt dit graag voor jou uit handen zodat jij je tijd kunt besteden aan jou eigen werkzaamheden.

=

Online leeromgeving bouwen

Als online ondernemer kun je je bedrijf opschalen door het aanbieden van een online training. Je kunt daarmee meer mensen tegelijkertijd helpen terwijl het jou niet meer tijd kost. Toch houdt de online techniek veel ondernemers tegen om een  training te maken. Ook daarmee kan een technisch VA helpen.

Jij zorgt voor de inhoud van het programma en de technisch VA bouwt de leeromgeving en regelt de techniek en koppelingen die er nodig zijn om het programma te laten draaien.

=

Marketing funnel

Wanneer je een online training verkoopt zullen veel mensen deze niet zomaar in één keer kopen. Ze willen je eerst leren kennen en het vertrouwen hebben dat dat wat jij verkoopt precies is wat ze nodig hebben.

Om het verkooptraject zo makkelijk en automatisch mogelijk te maken, kun je gebruik maken van een funnel. Een voorbeeld van een funnel is dat je eerst een gratis weggever zoals een e-book of gratis training aanbiedt. Zo kun je emailadressen verzamelen en via automatisch gestuurde mails jouw potentiële klanten kennis met jou en jouw product laten maken.

De online techniek die daarbij komt kijken zoals het automatisch sturen van deze mails kan een technisch VA voor jou doen.

Funnel

Door formulieren op je website, verkooppagina’s, online betaalsystemen, bedankpagina’s, automatisch gestuurde mails, online cursussen en ga zo maar door aan elkaar te koppelen kun je als online ondernemer je processen zoveel mogelijk automatiseren. Door het één keer goed in te richten scheelt dat in de toekomst heel veel tijd en energie.

Tot slot

Dit zijn een aantal voorbeelden waarmee een technisch VA jou als ondernemer kan helpen.

De online techniek uitbesteden is dus een win-win situatie voor iedereen:

  • Jij houdt zelf meer tijd over om aan jou klanten te besteden
  • Je hebt meer energie omdat je de taken die jij minder leuk vindt niet zelf hoeft te doen
  • Je kunt meer klanten helpen omdat processen automatisch gaan
  • Technisch VA’s vinden dit werk geweldig en helpen jou hier graag bij smile

Wat zou jij graag willen uitbesteden aan een technisch VA?

Misschien vind je dit ook interessant: